Stem op Wijngaard Zonnestraal voor Hilversumse onderneming van het jaar!
En zo zijn we begonnen
HOME > Over de wijngaard

Over Wijngaard Zonnestraal

De oude moestuin van landgoed Zonnestraal, tussen het bos en de Rading, heeft een tweede leven gekregen als wijngaard. Pachter Alfred Visser begon in februari 2014 met het opruimen en ploegen van de grond en plantte er 300 wijnstokken. Een jaar later waren dat er 3000 met vier verschillende druivensoorten. In het najaar van 2016 produceerde Wijngaard Zonnestraal zijn eerste echte ‘Gooische wijn’! In 2020 wordt de maximale productie verwacht: ongeveer 3500 flessen per jaar.

Alfred Visser

Mijn naam is Alfred Visser en ik ben de initiatiefnemer van Wijngaard Zonnestraal. Ik ben geboren en getogen in Hilversum en woonde 39 jaar in Canada. Daar kwam ik in aanraking met verschillende wijngaarden.

Geserveerde Nederlandse wijn tijdens een KLM-vlucht over de Atlantische oceaan bracht me op het idee om terug te keren naar Nederland en te kijken naar de mogelijkheden om hier een wijngaard te beginnen.

 Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in wijn. Ik heb veel ervaring opgedaan (tijdens mijn werkzaamheden in de horeca) met de wijnbouw in Noord- en Zuid-Amerika en Europa en wist dat als de tijd rijp was, ik mijn eigen wijngaard zou hebben. Die tijd is nu. De lokale interesse in wijngaarden blijft groeien en ik wil mijn passie delen met deze mensen.

NOS 20.00 uur Journaal op 8 juli 2018

Dankzij dit weer krijgen we lekkere Nederlandse wijn, toch?

Lees hier het artikel incl. video of bekijk de reportage van Theo Verbruggen tijdens het NOS journaal om 20.00 uur op 8 juli 2018.
Start reportage vanaf: 11min t/m 13min.

Ook interesse om te filmen of te fotograferen op de wijngaard? Dat kan! Bekijk hier de mogelijkheden.

NOS Journaal verslag Theo Verbruggen

En zo zijn we begonnen Deze website is gemaakt met de Websitemachine.nl